EXIM-díjas az Óvártej és a CIB Bank együttműködése

Exim díj

Hét kategóriában vették át a 2020-as vállalatfinanszírozási eredményekért járó EXIM-díjakat a pénzügyi rendszer szereplői

A Raiffeisen, a Budapest Lízing, az Unicredit, a CIB, valamint a K&H kapta – összesen hét kategóriában – a pénzügyi intézmények egyik kiemelt elismerését, az idei EXIM-díjakat.

A magyar exporthitel-ügynökségeként az EXIM 40 pénzintézeti partnerrel dolgozik együtt az exportban dolgozó vállalati szegmens finanszírozásában, köztük kereskedelemi bankokkal, lízing cégekkel és pénzügyi vállalkozásokkal egyaránt, akik 2020-ban közel 400 milliárd forintnyi új EXIM-hitelt vagy lízinget folyósítottak refinanszírozási konstrukcióban. A díjátadót Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese és Jákli Gergely, az EXIM elnök-vezérigazgatója nyitotta meg.

Az Év Ügylete 2020 kategória győztese CIB Bank Zrt. az Óvártej Zrt. részére nyújtott exportélénkítő beruházási hitelügylettel, amely leginkább megtestesíti az EXIM stratégiájában meghatározott finanszírozási célokat.

A díjat minden évben az az ügylet nyeri, amelyik leginkább képviseli az EXIM küldetését és forrásbiztosítási céljait.

A kapacitásbővítést, munkahelyteremtést, profitoptimalizálást és nem utolsó sorban külpiaci bővülést, növekedést célzó beruházásunk, amelyben finanszírozóként a Cibbel közösen részt tudunk venni, maximálisan megtestesíti azt a vállalati stratégiát, amelyet exportfinanszírozóként a Cib Bank képvisel.