Az Óvártej Zrt-nél naponta gyűjtjük be a több mint 50 tehenészetből,
a sajtgyár körzetében fejt tejet, hogy aztán sajtmestereink kezei által feldolgozásra kerüljön.
Az Óvártej Zrt-nél naponta gyűjtjük be a több mint 50 tehenészetből, a sajtgyár körzetében fejt tejet, hogy aztán sajtmestereink kezei által feldolgozásra kerüljön.
Minden sajt esetében eltérő érlelési idő telik el, valamint minden egyes feldolgozási fázis közben pontos laboratóriumi vizsgálatokat végzünk.
Termékeink minősége sokféle követelménynek, így a vevői elvárásoknak, az érvényben lévő törvényeknek, rendeleteknek, és természetesen az élelmiszerbiztonsági szabályoknak is megfelelnek.
A magyarországi Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács legfrissebb, 2021-es reprezentatív kutatása szerint a felnőtt magyar lakosság 97 százaléka fogyaszt tejet.
A megkérdezettek kétharmada értett egyet azzal az állítással, hogy a tej és a tejtermékek nélkülözhetetlen elemei az egészséges táplálkozásnak, illetve, hogy ezekre a termékekre az emberi szervezetnek minden életkorban szüksége van, mindemellett finomak és táplálóak is.
A táplálkozási szakemberek szerint az egészségmegőrzés szempontjából ideális mennyiség naponta fél liter tej vagy/és annak megfelelő mennyiségű tejtermék fogyasztása. A tej és a különféle tejtermékek ugyanis az emberi szervezet első számú kalciumforrásaként a létfontosságú táplálékok közé tartoznak. Mivel az emberi szervezet nem termel kalciumot, a szükséges napi 1000-1200 milligramm bevitelt a táplálékainkkal kell felvennünk, s mivel az emberi szervezet legkönnyebben a tehéntejből jut hozzá az erős csontok kialakulásához és a megfelelő csontsűrűség megtartásához szükséges kalciumhoz, erre a tej a legideálisabb. A tejben és a tejtermékekben optimális, jól emészthető formában van jelen a fehérje, a tejzsír, a tejcukor és a kalcium hasznosulásához szükséges D-vitamin. Minden olyan termék, ami valódi tejből készül jelentős A-, B1-, B2- és B12-vitaminforrás, emellett a foszfor, a magnézium és a cink is megtalálható benne.
A tej fogyasztása az alvászavar ellen is hatékony, mivel magas az alváshormon, melatonin tartalma. Német kutatások alapján a tejből már speciális „gyógy” tej is készül az alvászavarosoknak, ahol az istállóban éjjel vörös, narancs és sárga fénykeverékkel érik el a melatonin termelés huszonötszörös növekedését. A gyerekkorban kialakított helyes étkezési szokásokkal – például a rendszeres tejivással – a vastagbélrák kialakulásnak kockázata jelentős mértékben csökkenthető. A tej emellett jótékonyan hat a szívre és az erekre is, sőt a felmérések már azt is bizonyították, hogy a tej a víznél is hatékonyabban hidratálja a szervezetet, ami a nyári hőségben különösen is fontos információ.
Csatlakozz Magyarország egyik legrégebbi sajtgyártó cégéhez, családjához!
Az aktuális pozíciók megtekintéséhez látogass el a DOLGOZZ VELÜNK menüpontba, vagy kattints az alábbi gombra!
Telefon:
(+ 36 96) 801 365
E-mail:
hello@ovartej.hu
Csatlakozz Magyarország egyik legrégebbi sajtgyártó cégéhez, családjához!
Az aktuális pozíciók megtekintéséhez látogass el a DOLGOZZ VELÜNK menüpontba, vagy kattints az alábbi gombra!
Telefon:
(+ 36 96) 801 365
E-mail:
hr2@ovartej.hu
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.
Ez a friss, összetéveszthetetlen aromájú lágy sajt igazi kulináris élvezet. A Stracchino krémesebb, mint a mozzarella, ízben gazdag sajtfajta, páratlan gasztronómiai élmény: akár külön ételként, vagy salátákkal, vagy tésztaízesítőként.
A Provoletta az úgynevezett gyúrt sajtok családjának büszkesége. A Provoletta tökéletes összetevő salátákhoz,szendvicsekhez és meleg előételekhez. Nagyon ajánlott egy testes vörösbor kíséretében egy kiváló olasz stílusú vacsorához.