Minőségi tejből
minőségi sajtok

Az Önök asztalára csakis a legjobb kerülhet! 
Sajtmestereink kizárólag minőségi friss tejből készítik sajtjainkat.

Minőségi tejből,
Min​őségi sajtok

Az Önök asztalára csakis a legjobb kerülhet! Sajtmestereink kizárólag minőségi friss tejből készítik sajtjainkat.

Az Óvártej Magyarország egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező sajtgyára. Tradícióink egészen 1903-ig nyúlnak vissza. Ekkor alapította meg Újhelyi Imre Magyaróváron a Magyar Királyi Tejgazdasági Állomást. Vállalatunk 2013-ban csatlakozott az olasz Valcolatte cégcsoporthoz.

A kezdeti cél azonban sosem változott: elsőrangú alapanyagokból a legjobb sajtok előállítása a több mint száz éves mosonmagyaróvári sajtkészítési hagyomány alapján. 

Finom

A sajtkészítés alapanyagául szolgáló tej a Mosonmagyaróvár 100 kilométeres körzetében működő tejgazdaságokból érkezik hozzánk feldolgozásra.

Egészséges

Az eltérő érlelési időt igénylő sajtjainkat szigorú laboratóriumi vizsgálatokkal ellenőrizzük a gyártás minden egyes fázisában. Termékeink így készek arra, hogy bármely család asztalára kerülhessenek akár Európában, akár a világ más országaiban.

Tápláló

A táplálkozási szakemberek szerint naponta fél liter tej vagy annak megfelelő mennyiségű tejtermék fogyasztása ideális. A tej és a különféle tejtermékek az emberi szervezet első számú kalciumforrásaként a létfontosságú táplálékok közé tartoznak.

finom

A sajtkészítés alapanyagául szolgáló tej a Mosonmagyaróvár 100 kilométeres körzetében működő tejgazdaságokból érkezik hozzánk feldolgozásra.

egészséges

Az eltérő érlelési időt igénylő sajtjainkat szigorú laboratóriumi vizsgálatokkal ellenőrizzük a gyártás minden egyes fázisában. Termékeink így készek arra, hogy bármely család asztalára kerülhessenek akár Európában, akár a világ más országaiban.

tápláló

A táplálkozási szakemberek szerint naponta fél liter tej vagy annak megfelelő mennyiségű tejtermék fogyasztása ideális. A tej és a különféle tejtermékek az emberi szervezet első számú kalciumforrásaként a létfontosságú táplálékok közé tartoznak.

Termékeink

Naponta gyűjtjük be a több mint 50 tehenészetből, a sajtgyár 100 km-es körzetében fejt tejet, 
hogy aztán sajtmestereink kezei között feldolgozásra kerüljön.

Ínyenc Óvári sajt - Classé
Kashkaval
Nap Aranya
Primavera
Mozzarella frozen
Stracchino frozen
Provoletta
Provolone 1
Provolone 2
Sacco
Filone
Vaschetta

dolgozz velünk

Csatlakozz Magyarország egyik legrégebbi sajtgyártó cégéhez, családjához!

Az aktuális pozíciók megtekintéséhez látogass el a DOLGOZZ VELÜNK menüpontba, vagy kattints az alábbi gombra!

tudjon meg többet
HR Osztály elérhetőségei

dolgozz velünk

Csatlakozz Magyarország egyik legrégebbi sajtgyártó cégéhez, családjához!

Az aktuális pozíciók megtekintéséhez látogass el a DOLGOZZ VELÜNK menüpontba, vagy kattints az alábbi gombra!

tudjon meg többet
HR Osztály elérhetőségei

kövess minket

Legfrissebb bejegyzéseink Instagram oldalunkon.

Rajzpályázat a tej világnapjára kiállítás megnyitó
#óvártej #kiállításmegnyitó #innováció #fejlődés #közösség #dolgozzvelünk #fleschközpont #mosonmagyaróvár
...

Rajzpályázat a tej világnapjára kiállítás megnyitó
#óvártej #kiállításmegnyitó #innováció #fejlődés #közösség #dolgozzvelünk #fleschközpont #mosonmagyaróvár
...

Rajzpályázat a tej világnapjára kiállítás megnyitó
#óvártej #kiállításmegnyitó #innováció #fejlődés #közösség #dolgozzvelünk #fleschközpont #mosonmagyaróvár
...

Rajzpályázat a tej világnapjára kiállítás megnyitó
#óvártej #kiállításmegnyitó #innováció #fejlődés #közösség #dolgozzvelünk #fleschközpont #mosonmagyaróvár
...

Rajzpályázat a tej világnapjára kiállítás megnyitó
#óvártej #kiállításmegnyitó #innováció #fejlődés #közösség #dolgozzvelünk #fleschközpont #mosonmagyaróvár
...

Rajzpályázat a tej világnapjára kiállítás megnyitó
#óvártej #kiállításmegnyitó #innováció #fejlődés #közösség #dolgozzvelünk #fleschközpont #mosonmagyaróvár
...

Rajzpályázat a tej világnapjára kiállítás megnyitó
#óvártej #kiállításmegnyitó #innováció #fejlődés #közösség #dolgozzvelünk #fleschközpont #mosonmagyaróvár
...

Rajzpályázat a tej világnapjára kiállítás megnyitó
#óvártej #kiállításmegnyitó #innováció #fejlődés #közösség #dolgozzvelünk #fleschközpont #mosonmagyaróvár
...

Rajzpályázat a tej világnapjára kiállítás megnyitó
#óvártej #kiállításmegnyitó #innováció #fejlődés #közösség #dolgozzvelünk #fleschközpont #mosonmagyaróvár
...

Kiállításmegnyitó és díjátadó!
HOLNAP 2022. Július 26. Kedden @fleschkozpont -ban‼️ Mindenkit szeretettel várunk! #ovartej #mosonmagyarovar #mosonmagyaróvar #rajzpályázat #ünnepeljvelünk
...

A mozzarella-készítő 🎊

Két és fél éve dolgozik az Óvártej Zrt. kötelékében Pörzsölt László sajtkészítő. „Korábban szakács voltam Veszprémben, de ez a munkakör sokkal kiszámíthatóbb, mint amilyen a vendéglátás volt” – számol be tapasztalatairól a fiatalember.

A Mosonmagyaróváron lakó László szerint a sajtkészítés ugyanolyan precizitást, türelmet és kitartást igényel, mint a főzés, azzal a különbséggel, hogy a munkafázisokat ugyanazzal az alapanyaggal kell végrehajtani. „Nincs különösebb hobbim, arról meg a munkatársaimat kell megkérdezni, hogy milyen vagyok, azt hiszem sokan ismernek a vállalatnál” – mondja magáról sokat sejtető szűkszavúsággal.
A mozzarella-sor sajtkészítője ugyan az erősebb ízű sajtokat kedveli, de saját bevallása szerint, ha otthon süt pizzát, csakis az óvári mozzarellát választja. 🍕🧀👨‍🍳

#mozzarellakészítő #mester #hivatás #kollégánk
...

Grilleztél már mozzarellás salátádhoz gyümölcsöt? Itt az ideje. A gyümölcsöket is nagyon jó grillezni. A sárga-, vagy őszibarack és a görögdinnye is finom, ha egy kis hőt kap, hiszen kicsit karamellizálódik a gyümölcsben lévő cukor. A grillezett gyümölccsel pedig feldobhatunk egy sajttortát,stracchino krémet, vagy készíthetünk vele egy salátát. 🥗🍉🍑🧀
Inspired by @varosikonyha
#nyárigrill #salátaszezon #mozzarella
...

Dolgozz velünk!
#óvártej #ovartej #dolgozzvelünk
...

Boldog Apák napját! ❤️
#fathersdaygift #familytime #picnicparty
...

RAJZPÁLYÁZAT🎨🎊

Rajzold le vagy fesd meg: ‘ MI JUT ESZEDBE A TEJRŐL ‘

Kérd szüleid, tanáraid segítségét, és küldd be e-mailben a marketingovartej@gmail.com címre vagy az alábbi Google form használatával:
https://bit.ly/3wUW6y1
(Link a bioban!)

NYERJ 🤩 @cyberjump_trambulinpark Győr 🤸‍♀️ 🥳születésnapi csomagot 10 főre vagy @futura_moson 👩🏼‍🔬 Tudományos Játszóház belépő csomagot vagy akár vidd el a közönségdíjat: családi belépőt a 🏊‍♀️ @lipotfurdo - be !

📅Beküldési határidő: 2022. Június 30. 📅
...

#óvártej #mozzarellalover ...

Irány a vakáció! ☀️🥪🧀🥖🍅☕️
#italianbreakfast #holiday #relax #goodfood #enjoyyourmeal #freshcheese #stracchinocheese
...

írjon nekünk

Thank you! Your message has been sent.
Unable to send your message. Please fix errors then try again.

Filone

A pizza a hagyományos olasz konyha egyik legkedveltebb étele volt, ezért a hófehér pizza mozzarella a tökéletes pizza elengedhetetlen összetevője. Az Óvártej Mozzarella különleges állománnyal rendelkezik, amely nem dobja ki magából a zsírt és kellő mértékben tartja meg a vizet. Az Óvártej Mozzarella a hagyomány és az innováció találkozása. Különféle formátumokban kapható.

Nap aranya

Nap Aranya a sajtbarátok favoritja. A nevét egyenletesen szalmasárga színű sajttésztájáról kapó óvári különlegesség több hónapos érlelés után nyeri el jellegzetes zamatát. Kissé pikáns ízű, harmonikus ízvilágú, érlelési lyukas félkemény sajt. A Nap Aranya enyhén savanykás, aromás, a szájban mérsékelten elomló sajt, amely könnyen szeletelhető, hidegtálakhoz és szendvicsekhez kifejezetten ajánlott. 

Primavera

Jellegzetesen zamatos, enyhén savanykás, aromás sajt. A sajttészta egyenletesen szalmasárga színű, a metszésfelületen közel egyenletes eloszlásban nagyszámú röglyukazás látható és kisszámú, apró erjedési lyuk.

Stracchino

Ez a friss, összetéveszthetetlen aromájú lágy sajt igazi kulináris élvezet. A Stracchino krémesebb, mint a mozzarella, ízben gazdag sajtfajta, páratlan gasztronómiai élmény: akár külön ételként, vagy salátákkal, vagy tésztaízesítőként.

Provoletta

A Provoletta az úgynevezett gyúrt sajtok családjának büszkesége. A Provoletta tökéletes összetevő salátákhoz,szendvicsekhez és meleg előételekhez. Nagyon ajánlott egy testes vörösbor kíséretében egy kiváló olasz stílusú vacsorához.

Provolone

Az olasz konyha alapvető elemeként a Provolone minden éléskamra nélkülözhetetlen része, ahol salátákhoz és levesekhez egyaránt kiválóan használható. Ehető frissen, édesen vagy pikánsan, könnyű vagy fűszeres formában.

Kashkaval

Ugyanahhoz a családhoz tartozik, mint a provolone, és a közel-keleti konyha nélkülözhetetlen eleme. Szeletelve, kockákra vágva, meleg kenyérre vagy friss nyári salátákba téve a kaskaval a legkifinomultabb ízlést is kielégíti.

Mozzarella frozen

A pizza mindig is az olasz hagyomány egyik legkedveltebb étele volt. Ezért a hófehér pizza mozzarella a tökéletes pizza elengedhetetlen összetevője. Az Óvártej Mozzarella különleges állománnyal rendelkezik, amely nem dobja ki magából a zsírt és kellő mértékben tartja meg a vizet. Az ősi hagyomány és az innováció találkozása. Különféle formátumokban kapható.

Stracchino frozen

Ez a friss, összetéveszthetetlen aromájú lágy sajt igazi kulináris élvezet. A Stracchino krémesebb, mint a mozzarella, ízben gazdag sajtfajta, páratlan gasztronómiai élmény: akár külön ételként, vagy salátákkal, vagy tésztaízesítőként.