Az Önök asztalára csakis a legjobb kerülhet! Sajtmestereink kizárólag minőségi friss tejből készítik sajtjainkat.
Minőségi tejből, Minőségi sajtok
Az Önök asztalára csakis a legjobb kerülhet! Sajtmestereink kizárólag minőségi friss tejből készítik sajtjainkat.
Az Óvártej Magyarország egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező sajtgyára. Tradícióink egészen 1903-ig nyúlnak vissza. Ekkor alapította meg Újhelyi Imre Magyaróváron a Magyar Királyi Tejgazdasági Állomást. Vállalatunk 2013-ban csatlakozott az olasz Valcolatte cégcsoporthoz.
A kezdeti cél azonban sosem változott: elsőrangú alapanyagokból a legjobb sajtok előállítása a több mint száz éves mosonmagyaróvári sajtkészítési hagyomány alapján.
Finom
A sajtkészítés alapanyagául szolgáló tej a Mosonmagyaróvár 100 kilométeres körzetében működő tejgazdaságokból érkezik hozzánk feldolgozásra.
Egészséges
Az eltérő érlelési időt igénylő sajtjainkat szigorú laboratóriumi vizsgálatokkal ellenőrizzük a gyártás minden egyes fázisában. Termékeink így készek arra, hogy bármely család asztalára kerülhessenek akár Európában, akár a világ más országaiban.
Tápláló
A táplálkozási szakemberek szerint naponta fél liter tej vagy annak megfelelő mennyiségű tejtermék fogyasztása ideális. A tej és a különféle tejtermékek az emberi szervezet első számú kalciumforrásaként a létfontosságú táplálékok közé tartoznak.
finom
A sajtkészítés alapanyagául szolgáló tej a Mosonmagyaróvár 100 kilométeres körzetében működő tejgazdaságokból érkezik hozzánk feldolgozásra.
egészséges
Az eltérő érlelési időt igénylő sajtjainkat szigorú laboratóriumi vizsgálatokkal ellenőrizzük a gyártás minden egyes fázisában. Termékeink így készek arra, hogy bármely család asztalára kerülhessenek akár Európában, akár a világ más országaiban.
tápláló
A táplálkozási szakemberek szerint naponta fél liter tej vagy annak megfelelő mennyiségű tejtermék fogyasztása ideális. A tej és a különféle tejtermékek az emberi szervezet első számú kalciumforrásaként a létfontosságú táplálékok közé tartoznak.
Termékeink
Naponta gyűjtjük be a több mint 50 tehenészetből, a sajtgyár 100 km-es körzetében fejt tejet, hogy aztán sajtmestereink kezei között feldolgozásra kerüljön.
Ínyenc Óvári sajt - Classé
Kashkaval
Nap Aranya
Primavera
Mozzarella frozen
Stracchino frozen
Provoletta
Provolone 1
Provolone 2
Sacco
Filone
Vaschetta
Termékeink
Naponta gyűjtjük be a több mint 50 tehenészetben, a sajtgyár 100 km-es körzetben fejt tejet, hogy aztán sajtmestereink kezei között feldolgozásra kerüljön.
Ínyenc Óvári sajt - Classé
Kashkawal
Nap aranya
Primavera
Mozzarella frozen
Stracchino frozen
Provoletta
Provolone 1
Provolone 2
Sacco
Filone
Vaschetta
dolgozz velünk
Csatlakozz Magyarország egyik legrégebbi sajtgyártó cégéhez, családjához!
Az aktuális pozíciók megtekintéséhez látogass el a DOLGOZZ VELÜNK menüpontba, vagy kattints az alábbi gombra!
Köszönjük a nevezéseket, szavazatokat, megosztásokat mindenkinek‼️
‼️GRATULÁLUNK A GYŐZTESEKNEK‼️
💌 A sorsoláson és közönségszavazáson győzelmet aratott kis művészekkel e-mailben vesszük fel a kapcsolatot a kiállítással, és a díjátadással kapcsolatban‼️
Továbbra is érdemes követni oldalunkat, hiszen hamarosan hírt adunk a pályaművekből rendezett kiállításról, és az ünnepélyes díjátadóról❣️...
Két és fél éve dolgozik az Óvártej Zrt. kötelékében Pörzsölt László sajtkészítő. „Korábban szakács voltam Veszprémben, de ez a munkakör sokkal kiszámíthatóbb, mint amilyen a vendéglátás volt” – számol be tapasztalatairól a fiatalember.
A Mosonmagyaróváron lakó László szerint a sajtkészítés ugyanolyan precizitást, türelmet és kitartást igényel, mint a főzés, azzal a különbséggel, hogy a munkafázisokat ugyanazzal az alapanyaggal kell végrehajtani. „Nincs különösebb hobbim, arról meg a munkatársaimat kell megkérdezni, hogy milyen vagyok, azt hiszem sokan ismernek a vállalatnál” – mondja magáról sokat sejtető szűkszavúsággal.
A mozzarella-sor sajtkészítője ugyan az erősebb ízű sajtokat kedveli, de saját bevallása szerint, ha otthon süt pizzát, csakis az óvári mozzarellát választja. 🍕🧀👨🍳
Grilleztél már mozzarellás salátádhoz gyümölcsöt? Itt az ideje. A gyümölcsöket is nagyon jó grillezni. A sárga-, vagy őszibarack és a görögdinnye is finom, ha egy kis hőt kap, hiszen kicsit karamellizálódik a gyümölcsben lévő cukor. A grillezett gyümölccsel pedig feldobhatunk egy sajttortát,stracchino krémet, vagy készíthetünk vele egy salátát. 🥗🍉🍑🧀
Inspired by @varosikonyha
#nyárigrill #salátaszezon #mozzarella...
Rajzold le vagy fesd meg: ‘ MI JUT ESZEDBE A TEJRŐL ‘
Kérd szüleid, tanáraid segítségét, és küldd be e-mailben a marketingovartej@gmail.com címre vagy az alábbi Google form használatával:
https://bit.ly/3wUW6y1
(Link a bioban!)
NYERJ 🤩 @cyberjump_trambulinpark Győr 🤸♀️ 🥳születésnapi csomagot 10 főre vagy @futura_moson 👩🏼🔬 Tudományos Játszóház belépő csomagot vagy akár vidd el a közönségdíjat: családi belépőt a 🏊♀️ @lipotfurdo - be !
A pizza a hagyományos olasz konyha egyik legkedveltebb étele volt, ezért a hófehér pizza mozzarella a tökéletes pizza elengedhetetlen összetevője. Az Óvártej Mozzarella különleges állománnyal rendelkezik, amely nem dobja ki magából a zsírt és kellő mértékben tartja meg a vizet. Az Óvártej Mozzarella a hagyomány és az innováció találkozása. Különféle formátumokban kapható.
Nap aranya
Nap Aranya a sajtbarátok favoritja. A nevét egyenletesen szalmasárga színű sajttésztájáról kapó óvári különlegesség több hónapos érlelés után nyeri el jellegzetes zamatát. Kissé pikáns ízű, harmonikus ízvilágú, érlelési lyukas félkemény sajt. A Nap Aranya enyhén savanykás, aromás, a szájban mérsékelten elomló sajt, amely könnyen szeletelhető, hidegtálakhoz és szendvicsekhez kifejezetten ajánlott.
Primavera
Jellegzetesen zamatos, enyhén savanykás, aromás sajt. A sajttészta egyenletesen szalmasárga színű, a metszésfelületen közel egyenletes eloszlásban nagyszámú röglyukazás látható és kisszámú, apró erjedési lyuk.
Stracchino
Ez a friss, összetéveszthetetlen aromájú lágy sajt igazi kulináris élvezet. A Stracchino krémesebb, mint a mozzarella, ízben gazdag sajtfajta, páratlan gasztronómiai élmény: akár külön ételként, vagy salátákkal, vagy tésztaízesítőként.
Provoletta
A Provoletta az úgynevezett gyúrt sajtok családjának büszkesége. A Provoletta tökéletes összetevő salátákhoz,szendvicsekhez és meleg előételekhez. Nagyon ajánlott egy testes vörösbor kíséretében egy kiváló olasz stílusú vacsorához.
Provolone
Az olasz konyha alapvető elemeként a Provolone minden éléskamra nélkülözhetetlen része, ahol salátákhoz és levesekhez egyaránt kiválóan használható. Ehető frissen, édesen vagy pikánsan, könnyű vagy fűszeres formában.
Kashkaval
Ugyanahhoz a családhoz tartozik, mint a provolone, és a közel-keleti konyha nélkülözhetetlen eleme. Szeletelve, kockákra vágva, meleg kenyérre vagy friss nyári salátákba téve a kaskaval a legkifinomultabb ízlést is kielégíti.
Mozzarella frozen
A pizza mindig is az olasz hagyomány egyik legkedveltebb étele volt. Ezért a hófehér pizza mozzarella a tökéletes pizza elengedhetetlen összetevője. Az Óvártej Mozzarella különleges állománnyal rendelkezik, amely nem dobja ki magából a zsírt és kellő mértékben tartja meg a vizet. Az ősi hagyomány és az innováció találkozása. Különféle formátumokban kapható.
Stracchino frozen
Ez a friss, összetéveszthetetlen aromájú lágy sajt igazi kulináris élvezet. A Stracchino krémesebb, mint a mozzarella, ízben gazdag sajtfajta, páratlan gasztronómiai élmény: akár külön ételként, vagy salátákkal, vagy tésztaízesítőként.