Engedj utat a kreativitásodnak!
Receptek

Óvári sajtos csirkemell kakukkfűvel és fokhagymával

Hozzávalók: 

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 tojás
  • liszt
  • 40 dkg Óvári sajt
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 2 dl főzőtejszín
  • friss kakukkfű
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors

A csirkemelleket vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom, majd félreteszem hogy a pác jól átjárja a húst, addig elkészítem a többi hozzávalót.

A sajtot nagylyukú reszelőn lereszelem, a tojásokat felverem. A tejszínt összekeverem a zúzott fokhagymával és a leszárazott, felaprított kakukkfű levélkékkel.

Egy tűzálló tál alját kibélelem egy rétegben a szeletelt baconnel. A csirkemell szeletek felét megforgatom tojásban, majd lisztben és szorosan egymás mellé fektetem a tál aljában. A tejszín felét rálocsolom a húsra, majd rászóróm a reszelt sajt harmadát. Végül a húsok másik fele következik, utána szintén tejszín és a maradék sajt jó vastag rétegben.

A tűzálló tál tetejét szorosan lezárom alufóliával és az egészet betolom a sütőbe. Én cseréptálat használok, aminek nem tesz jót a hirtelen hő, ezért a hideg sütőbe teszem és csak ezután kapcsolom a sütőt 200 fokra, de fém vagy hőálló-üveg tál esetében a már előmelegített sütőbe is mehet az étel.

Fólia alatt bő egy óráig párolódik-sül a hús, majd fólia nélkül 20-25 percig pirítjuk még. Ha kész van, kiveszem és hagyom kicsit kihűlni, mert ezután sokkal szebben szeletelhető és tálalható.

Ez egy nagyon tömény, telt ízvilágú étel, legtöbbször egy könnyed ellenpontként vinaigrette öntetes vegyes zöldsalátával tálalom, de tökéletes kiegészítője egy krémes krumplipüré is.

© 2015 Óvártej Zrt. - 9200 Mosonmagyaróvár, Alkotmány utca 15. - (+36 96) 577-180