Engedj utat a kreativitásodnak!
Receptek

Almás-sajtos melegszendvics citromfűvel

Hozzávalók: 

  • 4 szelet rozskenyér félbevágva
  • 2 golden (vagy más édes, lágyabb húsú) alma
  • vaj
  • 15 dkg Ínyenc Óvári sajt
  • 1 marék citromfű

Az almát meghámozzuk és uborkareszelőn vékony szeletekre gyaluljuk.

A kenyereket vastagon megvajazzuk, és egyenlően elosztjuk rajta az almát, a tetejüket megszórjuk friss, tépett citromfűvel.

A sajtot vastaglyukú reszelőn lereszeljük és egyenletesen elosztjuk a kenyérkék tetején.

A rozskenyér savanykás íze, a vajon sült édes alma a citromfű aromájával és a sült sajt ízével zseniális kombináció!

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben egy lapos tepsi alját kibéleljük sütőpapírral és ráhelyezzük a szendvicseket.

A kenyereket a sajt pirulásáig sütjük, az első kis elszíneződésnél ne vegyük ki, úgy az igazi, ha jó sült-ropogós a sajt a tetején. Még melegen tálaljuk.

© 2015 Óvártej Zrt. - 9200 Mosonmagyaróvár, Alkotmány utca 15. - (+36 96) 577-180